Koirat kotona

 

Green Perry’s Dragonfly ”Aura

Aura 6 kk

Green Perry’s Dragonfly ”Aura” 6 kk

(POHJ MVA FI MVA SE MVA FI JVA DK MVA EE MVA LV MVA LT MVA Tairngire Red Baron x KVA-L KVA-V C.I.B. BALT & POHJ & FI & EE & LV & LT & RUS & N & DK MVA JV-11, EEJV-11, BaltJV-11, BalterW-11 Baltic & EE & LV & LT  jMVA PMV-13 DKV-16 V-16 HeW-17 Green Perry’s Butterfly)

Synt 27.6.2017

Lurun viimeisestä pentueesta kotiin kasvamaan jäi Aura. Aika näyttää, mitä kaikkea me tehdään ja mihin meistä on 🙂


KVA-L KVA-V C.I.B. BALT & POHJ & FI & EE & LV & LT & RUS & N & DK MVA JV-11, EEJV-11, BaltJV-11, BalterW-11 Baltic & EE & LV & LT  jMVA PMV-13 DKV-16 V-16 Green Perry’s Butterfly ”Luru

(C.I.B. IE & EE & LV MVA Torlishill Its A Kinda Magic x Nado Shiz’s Loyola Green Perry)

Synt 13.7.2010

Silmät & polvet ok, PLL-clear, LOA-clear, sydämen kuuntelu ok, LOA-genettisesti terve, ei hammaspuutoksia.

Perheessä oli parsonin paikka auki ja pitkä haave jättää kotiin oma kasvatti vihdoin toteutui. Luru on luonteltaan juuri sellainen, kuin seuraavan parsonin haaveilin olevan. Luru on mitä ihanin perhekoira ja potkua löytyy vaikka mihin harrastukseen. Monella tavalla ”once in a lifetime” -koira.

IMG_1307

Luru pian 5 v. Kuvattu huhtikuulla 2015. Kuva Tiina Raatikainen.

Lurun saavutuksia:

 • Helsinki Winner 2017 ollen ROP
 • Tanskan Voittaja 2016
 • Suomen Voittaja ollen ROP 2016
 • World Terrier Show (parsoneiden erikoisnäyttely) 2014 ROP ja ROP-käyttökoira
 • Maailman Voittajassa 2014 ison valioluokan 2. (ei valita PN/PU-sijoituksia)
 • Suomen paras näyttelyparson narttu 2013
 • VSP, PN1 parsoneiden erikoisnäyttelyssä 2011 (250 parsonia)
 • PN2 Parsoneiden erikoisnäyttelyssä 2013 (201 parsonia)
 • C.I.B. Kansainvälinen muotovalio
 • BALT Balttian maiden muotovalio
 • POHJ Pohjoismainen muotovalio
 • Suomen, Norjan, Latvian, Liettuan, Viron ja Venäjän muotovalio
 • Balter Winner 2011 (Liettuassa Terriereiden erikoisnäyttelyn ROP)
 • Suomen Juniori Voittaja 2011
 • Pohjoismaiden Voittaja 2013
 • Kiva Koirakansalainen 8/2011
 • Käyttövalio keinoluolilta (KVA-L)
 • Suomen toinen käyttövalio vesiriistakokeesta (KVA-V)
 • Vesiriistan epävirallisissa SM-kisoissa pronssia 2015
 • Parsoneiden agilitymestaruuskilpailut 2012: röllimölli mestari.
 • Maailman Paras Perhekoira

Luru on Green Perry’s F-, O’ ja D-pentueiden äiti.

Muistoissa kultaisissa

BH Scarface Tango ”Nitro”

22.7.2004 – 10.7.2015
Mieheni halusi joko staffin tai amstaffin. Mietittyämme pitkään rotuvalintaa, päädyimme staffiin. Nitro tuli 2004 neljänneksi koiraksi laummaamme (wörkki Debi, parson Merri ja espves Nuka). Nitro on varmaan maailman ihanimman luonteen omaava staffi ja tulee loistavasti toimeen laumassa. Valitettavasti sen terveydentila on ollut jo pitkään huono ja jouduimme lopettamaan loistavasti alkaneen agilityuramme. Nitro kerkesi saavuttaa kaksi kertaa Vuoden Agilitystaffi-nimikkeen (2006, 2007), suoritti helpolla BH-kokeen ja on saanut Kiva Koirakansalainen diplomin. Olemme kilpailleet muutaman kisan tokossakin. tarinaa Nitron terveydestä löytyy täältä.

Nitro Kennelliiton järjestelmässä

Nitro oli maailman paras pentujen hoitaja ja opettaja. Lasten luottoystävä ja perheen maskotti. Suuri persoona suurella sydämellä.

BH Concurrido Yedra ”Nuka”

25.5.2000 – 14.12.2012

Nuka tuli täyttämään PK-oikeudet omaavan koiran paikkaa silloin kahden terrierin kotiin. Siihen aikaan espanjanvesikoirat olivat kovin harvinaisia. Kaverin suosituksesta perheeseen tuli Nuka. Nukan kanssa olemme kilpailleet agilityssa maxi3 -luokassa. Sillä on kaksi sertiä, BH-koulutustunnus sekä Kiva

Koirakansalainen -diplomi. Luonnetestistä +58. Nuka on emänä Green Perry’s C, espagnol ja R-pentueille. Nykyisin Nuka viettää eläkepäiviä.
Nuka Kennelliiton järjestelmässä

(Kuva © Jan Ahlsted)

Nuka on pääosassa -> rotukirjassa. Siinä seikkailevat Nitron ja Merrin lisäksi Papu ja Cami.

13.11.1997 – 27.1.2010

Fin & Est MVA EstVV-07, -08 BH kanelikorvan Merry Mermaid ”Merri”

Merri on ensimmäinen parsonini. Merrin tullessa taloon meillä oli jo working russell Debi (Double Action’s Debi 1996-2005). Halusin samanlaisen koiran, mutta rekisteröidyn. Sitten tuli merri 🙂 Merri on syntynyt 13.11.1997 ja on ollut mitä parhain rotunsa edustaja monessa suhteessa. Se on ollut loistava alku kasvatukselleni, erinomainen harrastuskoira, nykyisin loistava laumanjohtaja ja mitä tärkeintä, rakas ystävä.  Merri oli sijoituksessa Kanelikorvan kenneliin. Merri sai tehdä pentunsa kotona ja se vahvisti oman kasvatustyön aloitusajatusta. Merri on emänä Green Perry’s MR & L-pentueille sijoituspentueensa lisäksi.  Merrin kanssa kilpailimme agilityssa mini 3-luokassa, se suoritti hienosti BH-kokeen, Luonnetestistä +215, sai Kiva Koirakansalainen -diplomin ja on muotovalio.
Merri Kennelliiton järjestelmässä
(Kuva © Ulla Mäki-Maunus)

Double Action’s Debi

6.3.1996 – 22.10.2005

varjoAVA, BH Double Action’s Debi ”Debi”

Debi oli ensimmäin ihan ikioma vain minun koirani. Kun se tuli, luulin sen olevan rekisteröity. Debin kanssa kilpailimme agilityssa ja se saavutti agilityvalion arvoon tarvittavat tulokset, mutta emme rekisteröimättömyyden vuoksi päässeet kokeilemaan rahkeitamme arvokilpailuihin, vaikka useana vuonna meillä olivat tulokset kasassa. Debi oli suuri persoona pienessä koossa. Se saattoi aurinkoisena päivänä kesken lenkin laittaa makoilemaan auringinsädein päälle ja toisaalta agilityradalla tai kettuluolilla olla ihan täysi toiminta päällä.

Santtu

12.5.1989 – 22.2.2001

Santtu Antero Möttönen

Santtu oli enemmän kuin koira. Se oli teini-iän kriisien lohduttaja, pikkuveli. Santussa virtasi lapinkoiran ja labradorin veri, lapinnoutaja. Santun kanssa opeteltiin yhdessä kaikkia koiramaisia juttuja.

Santun kanssa jouduimme tekemään raskaan päätöksen kun sillä alkoi nivelet pettämään eikä se enää tahtonut päästä liikkumaan. Santtu on haudattu Seinäjoen lemmikkien hautausmaalle, jossa äitini käy pitämässä perheemmejäsenen haudasta hyvää huolta.

Mainokset