Koirien takana

_DSC1300

Minä ja Luru lokakuussa 2014. Kuva Kimmo Koivukangas.

Kennelin emäntänä häärin minä, Petra,  37 v  3 lapsen (-08, -10, -13) äiti Espoosta. Ammatiltani olen myynnin ja asiakaspalvelun opettaja Stadin Aikuisopistossa.  Koiria olen omistanut yli 20 vuotta. Pisimpään ja rakkain koiramaisista harrastuksista on ollut agility, jossa olen kilpaillut neljällä koiralla 3-luokassa (working russell Debi varjo AVA, mini-3 Merri parson, medi-3 Nitro staffi ja maxi-3 Nuka espanjanvesikoira).  Agilityn sivussa on tullut haettua jokaiselle koiralleni  BH-koulutustunnukset ja tokoa on treenattu jonkun verran ja parissa kisassakin käyty. Raunioratakin on tullut tutuksi ja erinäisissä piiloissa maattu useampi tunti. Näyttelyt ovat olleet aina  osa harrastusrintamaa. Nykyisin tulee kierrettyä enemmän näyttelyissä kuin aikaisemmin. Kehäsihteeriksikin on tullut opiskeltua ja jonkun verran pyöritetty kehiä. Aiemmin olen ollut mm. Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin agilityjaoston pj, sihteerinä, toiminut ylitoimitsijana ehkä noin 20 agilitykisassa ja kouluttanut vuosikausia eritasoisia ryhmiä, talkoohengessä ja palkattuna.Viimeaikoina keinoluolat ja rannat ovat tulleet tutuiksi luolakoirien taipumuskokeiden ja terrierien ja mäyräkoirien vesiriistakokeista ja treeneistä. Koirien lisäksi liikun paljon kameran kanssa ja teen käsitöitä.

Vuodesta 2013 Parsonrussellinterrierit ry:n näyttelytoimikunnan puheenjohtaja. Joskus tulee kirjoiteltua rotujen lehtiin ja jotain muutakin pientä puuhasteltua/järjestettyä harrastamieni rotujen parissa. Green Perry’s kennelnimi on minulle myönnetty tammikuussa 1999 ja vuonna 2013 minulle myönnettiin Vuolasvirta -palkinto. SuKoKan Kasvattaja-Akatemian kävin 2014.

20131214_173833~2~2

Tuore Pohjoismaiden Voittaja 2013 ja minä sylissäni Vuolasvirta -palkintojen jaossa rotuyhdistykseltä saamani kukat. Hieno päivä 🙂

Tavoitteeni koirien kasvatuksessa on pitää huolta rotujen tulevaisuudesta miettimällä käytetyt sukulinjat huolellisesti. Tämän lisäksi koirien terveys ja etenkin luonneasiat ovat suuria vaikuttajia kasvatustyössäni. Jokaisen pentueen tulee olla sellaisia, joista voisin itsekin ottaa kotiini koiran. Pidän kovin mielelläni yhteyttä koteihin, kuulen kuulumisia ja järjestän epäsäännöllisen säännöllisesti erilaisia tapaamisia. Pari kertaa pidetyillä kesäpäivillä on ollut mm. luolailua, Kiva Koirakansalainen testi, jäljestystä, näyttelyvinkkejä jaettu, ahmittu kilpaa makkaraa, perehdytty ruokintaan jne. Välillä käymme kimppalenkeillä tai tapaamme näyttelyissä.

Tulevilta koirien omistajilta odotan, että he huolellisesti paneutuisivat koiransa koulutukseen ja kasvatukseen ihan pennusta lähtien. Paras koira on hyvin tapakasvatettu ja koulutettu koira. Toivon myös, että jokainen kasvattini kävisi rodun suosituksen mukaisissa terveystarkastuksissa.

20140424_161912

Minä huhtikuussa 2014 ja koirat vasemmalta TLNjW-12 Green Perry’s Milk Maid ”Milka”, C.I.B. IE & LV CH Torlishill Its A Kinda Magic ”Bandit”, Working Champion C.I.B. FI & NO & LV & LT CH Balt & EE & LV & LT jCH Nordic Winner-13, TLNW-12, Fi JW-11, EE JW-11, BaltW-11, BalterWinner -11 Green Perry’s Butterfly ”Luru”, Green Perry’s Bandit’s Bay ”Melu” and Green Perry’s Disco Dancer ”Kide” 15 viikkoa kuvassa.

Olen Kennelliiton pätevöimä tunnistusmerkitsijä. Voit tuoda pentueen minulle kotiin sirutettavaksi tai tulen paikan päälle. Kysy myös pentutestauksia. Testauksen yhteydessä (jälkeen) voidaan myös siruttaa pennut.

Vuolasvirta palkinto

Kennel Green Perry’s palkittiin vuonna 2013 parsonrussellinterriereiden ansiokkaasta kasvatustyöstä. Kiitos tästä kuuluu GP’s koirien omistajille!

SuKoKa_logo_vaaka_RGB

Suoritin SuKokan kasvattaja-akatemian 2014. Klikkaa kuvaa lukeaksesi lisää akatemiasta.

 

IMG_1177

Minä, Kiti ja Luru huhtikuulla 2015. Kuva Tiina Raatikainen

Yhteystiedot:

Petra Morbin

045 631 6601

petra.morbin @ gmail.com

Espoo

Mainokset